UFC:n kevytsarjassa käydään kovaa kilpajuoksua kohti painoluokan mestaruutta. Kovan luokan MM-haastajia löytyy kiitettävän laajasti. Yksi näistä taistelijoista on konkariottelija Dustin Poirier, jonka on huhuttu pitkään kohtaavan sarjan entisen mestarin Eddie Alvarezin. Huippumatsia ei ole toistaiseksi järjestetty, eikä Poirier aio jäädä odottelemaan kilpatoveriaan ikuisesti.

– Eddie yrittää pelata odottelupeliä, mutta aion hypätä hänen ylitseen ja saada mestaruusotteluni. Niin siinä tulee käymään. Hän ei tule kiemurtelemaan tietään MM-otteluun, Poirier täräytti MMA Junkien haastattelussa.

Alvarezin ja Poirierin uusintamittelö näytti päivänselvältä asialta miesten ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. Odotettu kärkiottelu päättyi yllättävästi tuloksettomana Alvarezin iskettyä useita säännöissä kiellettyjä polvipotkuja jenkkitähden vartaloon.

Revanssia ei kuitenkaan tullut, ja Alvarez otti vastaan ottelun World Series of Fighting -promootiosta UFC:hen siirtyneen huippuhaastajan Justin Gaethjen kanssa.

Alvarezin ja Gaethjen hurja verilöyly nousi yhdeksi vuoden kehutuimmista ja suosituimmista otteluista. Alvarez kaivoi ottelusta voiton tuomaripäätöksellä ja nousi rankingeissa ylöspäin.

Ennen huippumittelöä voittamattomana pysynyt Gaethje jäi odottelemaan seuraavaa vastustajaa. Se sopii Poirierille, sillä hän aikookin ottaa WSOF:n entisen maailmanmestarin seuraavaksi tähtäimeensä.

– Se on ainoa juttu, mihin olen keskittynyt. Tämä kaveri on toinen maailmanmestari. Hän olisi jo kolmas mestari, jota vastaan olen otellut putkeen. Tämän miehen kanssa voi käydä kahdella tavalla – joko hän alkaa epäilemään itseään häkissä ensimmäisen häviönsä vuoksi tai hän motivoituu siitä entisestään. Olen varautunut kumpaankin vaihtoehtoon, amerikkalaisiskijä vakuutteli.