Entinen UFC-ottelija Nicolas Dalby on joutunut kokemaan elämänsä aikana kovia. Vakuuttavasta ottelutilastostaan huolimatta henkiset vaikeudet vaivasivat tanskalaiskamppailijaa pitkään, ja hän päätyi ottamaan lajista taukoa puolitoista vuotta sitten. Dalby valotti uudessa Instagram-päivityksessään kuntoutumisensa taustoja.

– Taisteleminen. Se on jotain, mitä me kaikki teemme. Taistelemme arjen haasteiden läpi. Taistelemme fyysisten ja henkisten sairauksien läpi. Minulle suurin taistelu on vielä edessä, kirjaimellisesti sekä kuvainnollisesti. Kirjaimellisesti siksi, että olen päättänyt astua häkkiin reilun puolentoista vuoden tauon jälkeen. Kuvainnollisesti sen vuoksi, että kamppailin pitkään syvän masennuksen kanssa, joka johti alkoholismiin ja rakkaimpien lähimmäisteni satuttamiseen, Dalby avautui päivityksessä.

Kaksi ottelua vuonna 2016 putkeen hävinnyt Dalby kertoi tappioiden vaikuttaneen hänen itseluottamukseensa pahasti. Ennen niitä mies oli vielä 14 ottelun voittamattomassa putkessa. Tanskalainen myönsi, että hänen päässään pyöri liuta vaikeita kysymyksiä.

– Voitteko kuvitella sen omien kykyjen epäilyn määrän? Kestääkö kroppani vielä armotonta treenileiriä? Onko mieleni tarpeeksi vahva kestämään treenit, joissa mikään ei onnistu ja itseluottamukseni on pohjamudissa? Näihin kysymyksiin saan vastauksen ennen kesää. Ainoa tapa tietää vastaukset on painua tekemään tämä. Niin sen tietää, Dalby päätti.

Dalby otteli UFC:n riveissä neljästi ennen sapattivapaataan. Tanskalaistähti voitti vuonna 2015 Elizeu Zaleski dos Santosin ja väänsi tuomaritasapelin huippulupaus Darren Tillin kanssa. Seuraavana vuonna Dalby hävisi putkeen Zak Cummingsille ja Peter Sobottalle.