Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence on ollut viime päivät myrskyn silmässä teosta jos toisestakin. Tällä kertaa hänen lausuntonsa meinasivat tehdä keljut kansainväliselle olympiakomitealle.

Uutisoimme aiemmin Pencen ja taitoluistelija Adam Ripponin välille syntyneestä selkkauksesta. Uusimmassa tapauksessa on kyse politiikasta, mutta juuri olympialaisten alla esitettynä se oli aiheuttaa suuren mullistuksen olympialaisille.

USA:n presidenttia Donalt Trumpia olympialaisissa edustava Pence saapui Aasiaan eilen. Hän ehti lausumaan jo Tokiossa sanoja, joissa hän kritisoi voimakkaasti Pohjois-Koreaa luvaten maansa asettavan valtiolle kovimmat ja rankimmat sanktiot kuin vielä kertaakaan tähän mennessä.

Tämä sai Pohjois-Korean takajaloilleen. Maa uhkasi vetäytyvänsä juuri käynnistyvistä Etelä-Korean talviolympialaisista. Kyseessä olisi suuri tappio kisoille, sillä Koreat ovat tiiviissä yhteistyössä kisojen aikana. Jääkiekon naisten sekamaajoukkueen lisäksi maat aikovat myös marssia avajaisissa yhdessä. Tätä on pidetty yleisesti osoituksena olympialiikkeen ja -aatteen voimasta tuoda rauhaa maailmaan.

Pohjois-Korea saatiin lepyteltyä kisaisäntien ja olympiakomitean toimesta, mutta pelkona on tulenaran tilanteen leimahtaminen uudelleen liekkeihin, mikäli USA:n hallinto antaa vastaavia kommentteja.

Lähde: indethehames.biz