Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti sunnuntaina medialle, että hänen maansa suljettiin olympialaisista epärehellisten syiden vuoksi. Venäläispoliitikon mukaan dopingpannan takana oli Yhdysvallat, joka ei hänen mukaansa pysty voittamaan venäläisiä urheilussa reilusti.

Lavrov väitti Inside the Gamesin haastattelussa amerikkalaisten suunnitelleen Venäjän kilpailukiellon vain pitääkseen asemansa maailman johtavana urheilumaana.

– He halusivat löytää ja pitää paikkansa maailman urheilullisena johtajana. Kaikki kilpailijat ovat puskettava sivuun, Lavrov väitti.

Ulkoministerin mukaan dopingpanna on osa Yhdysvaltojen laajempaa poliittista taistelua Venäjää vastaan. Kampanjaan kuuluu hänen mielestään amerikkalaisten syytökset siitä, että Venäjä olisi sekaantunut maan vuoden 2016 presidentin vaaleihin.

– Jos heillä olisi jotain faktoja, ne olisivat jo vuotaneet. Tiedän, että USA:n järjestelmä toimii näin. Kaikki vuotaa lopulta, sillä kuulemistilaisuuksissa on niin paljon ihmisiä, Lavrov päätteli Venäjän valtiojohtoisen median RT:n haastattelussa.