Nyrkkeilyn raskaan sarjan suurin tähti Anthony Joshua teki varsin harvinaisen ratkaisun tulevan MM-ottelunsa alla. Britti-iskijä palkkasi viimeisimmän vastustajansa Carlos Takamin sparrivastuksekseen saadakseen tarpeeksi kovia harjoituseriä australialaismestari Joseph Parkeria varten.

Sparrivastustajat ovat yksi merkittävimmistä osista nyrkkeilijöiden ”fight campeista”, eli otteluihin tähtäävistä harjoitusleireistä. Erityisesti lajin terävimmällä huipulla on erityisen tärkeää löytää tarpeeksi haastavia harjoitusvastustajia.

On myös suuri etu, jos sparrikaveri osaa imitoida tulevan vastustajan ottelutyyliä. Tämän vuoksi Joshua päätti tuoda harjoitusleiriinsä mukaan Carlos Takamin.

Brittitähti voitti Takamin selvästi kymmennen erän teknisellä tyrmäyksellä viime syksyllä. Ranskalainen on kuitenkin sen verran hyvä ottelija ja saman kaltainen tyyliltään, että hänestä on hyötyä sparrikehässä.

Joshuan promoottori Eddie Hearn paljasti Takamin pestaamisen tuoreessa Talk Sportin haastattelussa. Hearn antoi kehuja ranskalaisottelijan suuntaan kutsun hyväksymisestä huolimatta siitä, että hävisi Joshualle viime mittelössään.

– He [Takamin taustajoukot] ovat tietenkin sitä mieltä, että he haluavat olla MM-haastajia eivätkä sparrivastustajia. Ymmärrämme sen. Sanoin heille kuitenkin sen, että tämä on suuri tunnustus Joshualta hänen [Takamin] suuntaansa. AJ:llä on kuusi muutakin sparriparia, mutta hän haluaa silti Takamin, Hearn hehkutti.

Lähteet: Talk Sport, Boxing News and Views