Jamaikan Pyeongchangin olympialaisissa kilpailleen kelkkailujoukkueen jäsen on antanut positiivisen dopingnäytteen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Näyte on maan kelkkailuliiton puheenjohtajan Christian Stokesin mukaan annettu tammikuun puolivälissä Sveitsissä.

– Saimme tiedon, että yhden urheilijamme näytteestä on löytynyt jotakin. Prosessi on vielä pahasti kesken, Stokes totesi.

Jamaikan rattikelkkajoukkue, Jazmine Fenlator-Victorian ja Carrie Russell, tekivät Etelä-Koreassa historiaa oltuaan maansa ensimmäiset naispuoliset edustajat talviolympialaisissa. He päätyivät lajissaan sijalle 19.

Vielä ei ole tiedossa kumpi urheilijoista positiivisen näytteen on antanut, eikä Stokes suostunut paljastamaan mistä aineesta on kysymys. Stokesin mukaan kärynnyt urheilija on kuitenkin saanut tiedon asiasta kansainväliseltä liitolta.

Reutersin lähteen mukaan urheilijan A-näytteestä olisi löytynyt Klenbuterolia. Kyseessä on anabolinen steroidi. B-näyte on vielä tutkimatta.

Pahimmillaan kärynnyttä urheilijaa odottaa neljän vuoden kilpailukielto.

Jamaikalaisilla oli olympialaisten aikana monenlaisia vastoinkäymisiä. Joukkueen valmentaja erosi kesken kaiken ja vei kelkan mukanaan. Lopulta kuuluisa olutmerkki riensi apuun ja järjesti joukkueelle työvälineen.