Ilmapistooliammunnan Suomen mestaruuden viime vuonna voittanut Jussi Saari on saanut Suomen Ampumaurheiluliitolta kahden kuukauden urheilun toimintakiellon.

Tampereen Urheiluampujia edustava Saari antoi viime huhtikuussa voittamansa SM-kilpailun jälkeen positiivisen, terbuliinia sisältävän dopingnäytteen. Aine löytyy Maailman antidopingtoimisto WADA:n urheilussa kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelosta.

Urheilija on omien sanojensa mukaan käyttänyt ainetta astmansa hoitoon, johon hänellä on ollut aiemmin Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n myöntämä erivapaus.

– Ilmoitin heti testitilanteessa, että minulla on tällainen astmalääke käytössä. Erivapaus ei valitettavasti vain ollut voimassa. Valitettava unohdus on siis tapahtunut, ja on minun vikani, ettei se ollut voimassa. Nämä asiat ovat urheilijan vastuulla, Saari sanoi tiedotteessa.

Urheilijan rangaistusta pohdittaessa on otettu tuottamusta vähentävänä seikkana huomioon, että hän on saanut marraskuussa 2017 uuden, neljän vuoden erivapauden kyseisen lääkkeen käytölle.

Toimintakielto astui voimaan 14.maaliskuuta. Urheilija menettää lisäksi SM-kultansa.

Lähde: Suomen Ampumaurheiluliiton tiedote