Koska monet maan huippu-urheilijat eivät päässeet kilpailemaan Pyeongchangin olympialaisissa, päätettiin Venäjällä järjestää omat varjokisansa Etelä-Koreasta suljetuille urheilijoille.

Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkov kertoi aiemmin, että mukaan oli tarkoitus kutsua myös ulkomaalaisia urheilijoita (uutinen), mutta mediatietojen mukaan näin ei tapahtunut.

Venäläisen Sovetski Sportin mukaan kevään mittaan on tarkoitus järjestää useita vastaavia kilpailuja eri lajeissa, muun muassa kelkkailijoille, pikaluistelijoille ja ampumahiihtäjille.

Ensimmäisenä olivat vuorossa hiihtäjät, jotka kilpailivat helmikuun lopussa Malinovkan hiihtokeskuksessa, Pohjois-Venäjän Arkhangelin alueella.

Rahapalkinnot olivat kilpailuissa muhkeat. Voittajat saivat 4 miljoonaa ruplaa eli noin 56 600 euroa. Kakkosijasta oli tarjolla 2,5 miljoonaa ruplaa (n.35 400 euroa) ja kolmanneksi sijoittuneet saivat 1,7 miljoonaa ruplaa (n.24 000 euroa).

Vertailun vuoksi esimerkiksi maailmancupin osakilpailuvoitosta saa tällä kaudella 10 000 Sveitsin frangia (n. 8 600 euroa).

Sovetski Sportin mukaan kilpailuissa jaettiin rahaa yhteensä 65,6 miljoonaa ruplaa (n. 930 000 euroa) ja se otettiin kokonaisuudessaan valtion budjetista.

Olympialaisista suljetuista tähtihiihtäjistä palkintorahoille ylsivät muun muassa Maksim Vylegzhanin ja Jevgeni Belov. Sen sijaan esimerkiksi Sergei Ustjugovin tai Aleksandr Legkovin nimiä ei rahaa voittaneiden listalla näkynyt.