Miesten lentopallon Mestaruusliigan kova taistelupari Hurrikaani-Loimaa ja Sampo Volley ovat kohdanneet tämän vuoden semifinaaleissa nyt kahdesti. Hurrikaani on voittanut molemmat kohtaamiset ja johtaa sarjaa 2−0 ennen torstai-illan kolmatta peliä.

Sampo laittoi sen keskiviikkona koville nousten 0−2-tappioasemasta tasoihin, mutta Hurrikaani vei lopulta viidennen erän 15−9 ja koko ottelun 3−2.

Hurrikaanin kokenut keskipelaaja Matti Oivanen on ollut kovassa vireessä pudotuspeleissä ja johtaa niiden torjuntapiste- ja ässätilastoa.

Miten summaisit semifinaaleiden kaksi peliä?

Ensimmäinen peli tuli meille aika helposti. Sampo ei pelannut sillä tasolla, jolla se yleensä pelaa. Toisessa pelissä he alkoivat pelaamaan kahden ensimmäisen erän jälkeen niin kuin he osaavat. He laittoivat meidät koville, mutta oli hyvä, että käänsimme viidennen erän meille. Odotinkin, ettei toisesta pelistä tule niin helppoa kuin ensimmäisestä. Siinä Sampo ei onnistunut millään osa-alueella.

Missä määrin sarjan 20-johto johtuu omasta hyvästä pelistänne?

− Kyllä me olemme pelanneet hyvin. Ensimmäisessä pelissä olimme hyviä jokaisella osa-alueella. Se oli paras pelimme pudotuspeleissä. Toisessa näytimme välillä huonoltakin. Olemme pelanneet koko joukkueella tasaisesti. Kukaan ei ole noussut suuremmin esille. Ei näitä pelejä ratkaise yksilöt.

Sano jotain omista otteistasi. Ainakin sarjan ensimmäisessä pelissä ”omistit” mielestäni verkon täysin.

− Joo, torjuntapeli onnistui siinä huomattavasti paremmin. Toisessa pelissä oli lähellä, että saisin taas torjuntoja, mutta Sampo varmisti hyvin hyökkäyksiä, enkä päässyt ihan kunnolla lyönteihin kiinni. Toivottavasti parannan sillä osa-alueella. Pelaamiseni ei ollut parasta mahdollista toisessa pelissä.

Pelinne on kuitenkin aivan eri tasolla kuin LEKA Volleyta vastaan puolivälierissä. Mistä tämä parannus johtuu?

− Se pelaaminen ei olisi riittänyt Sampoa vastaan yhteenkään voittoon. En tiedä, miksi pelasimme niin heikosti pelistä toiseen. Hyvä, että saimme Sampo-sarjan käyntiin hyvällä pelillä. Sitä oli hyvä lähteä jatkamaan voitto takataskussa ja nyt meillä on jo kahden voiton etu.

Miltä tuntuu se, että johdatte sarjaa 20 ja edessä on taas torstaina kotiottelu?

− Homma on kieltämättä hyvin hanskassa. Minulla on täysi luotto omaan porukkaamme, että menemme tästä jatkoon. Emme välttämättä hoida tätä voitoin 4−0, mutta pelimme on paremmalla tasolla kuin vastustajalla. Pitkässä juoksussa sarjat kääntyvät aina paremmalle joukkueelle. Nyt kentällä näyttää siltä, että se parempi porukka olemme me.

Hurrikaanin kokoonpano on elänyt kesken pudotuspelien, sillä joukkue purki kesken puolivälierien keskipelaaja Dmitri Shestakin sopimuksen sopimusrikon vuoksi. Tämä on tarkoittanut sitä, että Oivanen ja Karri Kutinlahti ovat saaneet urakoida keskipelaajan paikalla sen jälkeen täydet erät, sillä joukkueessa ei enää ole muita senttereitä.

Miltä oma kunto tuntuu?

− Ei kauhean hääviltä! Tässä on saanut pelata! Alla on pitkä puolivälieräsarja LEKAa vastaan. Siitä sai palautella vain muutaman päivän ja sitten taas pelaamaan. Kroppa ei ole ollut tämän tuntuinen ikinä. Nämä pitkät ottelusarjat eivät ole kevyitä. Meillä ei lisäksi ole vaihtopelaajia keskelle, eli on pakko pelata. Totta kai pelaisin, vaikka penkillä olisikin vaihtoehtoja.

Tuntuu siis pahemmalta kuin koskaan?

− Suurin piirtein. En saa kropasta tehoja irti tavalla, jolla olen tottunut saamaan. Se vaikeuttaa pelaamista, mutta joku on sanonut, ettei se peliesityksistä näy. Paikat tuntuvat kyllä aika tyhjiltä, ja se vaikuttaa omana tekemiseen. Kroppa ei myöskään tunnu ns. omalta. Vaikka pystyisikin tekemään hommat täysillä, niin paikat eivät ”pelitä” ihan kunnolla.