Eteläafrikkalainen triathlonisti Mhlengi Gwala on joutunut järkyttävän hyökkäyksen kohteeksi pyörälenkillään Etelä-Afrikan Durbanissa.

Hänen ystävänsä – niin ikään triathlonisti – Henri Schoeman kertoi Twitterissä karmeita yksityiskohtia tapahtumasta.

– Ystäväni oli tänä aamuna pyöräilemässä Durbanin alueella ja joutui kolmen ihmisen ryöstämäksi. He yrittivät sahata hänen jalkansa moottorisahalla. Terä oli kuitenkin liian tylsä ja ensimmäisessä jalassa päästiin vain puoliväliin. Sitten he alkoivat sahata toista jalkaa. Aivan karmeaa. Kuinka turvassa oikein olemme Etelä-Afrikan teillä, Schoeman kirjoitti.

Gwalan sponsorin Sue de la Porten mukaan urheilija oli yrittänyt tarjota ryöstäjille rahaa ja matkapuhelintaan tilanteesta selvitäkseen, mutta he kaatoivat hänet maahan ja aloittivat väkivallantekonsa. Eteläafrikkalainen sai vakavia vammoja ainakin sääriluuhunsa ja pohkeeseensa.

– Hän on pahasti loukkaantunut, puhuimme juuri plastiikkakirurgin kanssa ja hän on parhaillaan kirurgisella osastolla, de La Porte kertoi.

Gwala odottaa sairaalassa leikkausta, joka on tarkoitus suorittaa keskiviikkona.

Lähde: www.news24.com

Greg Stedman

@GregStedman
Thinking and praying for Mhlengi Gwala who was attacked by three people while out riding this morning.
Attackers took a chain saw to his leg! 😡 He has suffered severe injury to his calf and tibia. #EnoughIsEnough

Henri Schoeman

@H_Schoeman
A friend of mine, cycling in the Durban area was robbed by three people this morning, Then they attempted to saw off both legs with a chainsaw. Blade too blunt and only got half way through one and started on the other. Absolutely disgusting! How safe are we on SA roads?