Saksan käsipallon Bundesliigan kärkijoukkue Rhein-Neckar Löwen joutui lauantaina kummalliseen tilanteeseen, kun otteluohjelmien laatimisessa kukaan ei antanut periksi.

Joukkueella oli kalenterissa Mestarien liigan neljännesvälierien avausottelu Kielcessa, Puolassa ja samana päivän vain kaksi tuntia myöhemmin Bundesliigan tärkeä kamppailu Kielissä. Mahdottoman yhtälön edessä Rhein-Neckar Löwen päätti asettaa Bundesliigan etusijalle, lähetti ykkösmiehistönsä Kieliin ja käytännössä nuorten joukkueen Puolaan.

Kielcessa tuli tappio rumin numeroin 41-17 ja käytännössä eron kuron kotiottelussa on mahdotonta. Kun myös Kielissä lukemat olivat kotijoukkueelle 27-22, oli Rhein-Neckar Löwenin lauantai lopulta sysimusta.

– Ainoat häviäjät tässä olemme me pelaajat. Tuntuu että tämä olisi voitu ratkaista paljon paremminkin ja kaiken lisäksi hävisimme molemmat ottelut. Se etteivät Saksan liiga ja Mestarien liiga pysty löytämään ratkaisua, on ikävää sekä meille että koko lajille, Löwenin norjalaispelaaja Harald Reinkind sanoi VG:lle.

Käsittämätön tilanne syntyi kun yksikään osapuoli ei taipunut asiassa. Sekä EHF että Bundesliiga pitivät kiinni ohjelmistaan, eikä Rhein-Neckar Löwen puolestaan ollut valmis kääntämään Mestarien liigan otteluparia toisin päin, jolloin kotiottelu olisi voitu pelata toisena päivänä.

Käsipallon Mestarien liigaan tulee muutoksia vuodesta 2020 alkaen. Siitä eteenpäin ottelupäivät on lyöty tarkkaan lukkoon ennakkoon jalkapallon tapaan.