Koskettava tarina! Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta synnynnäisiä vikoja, useita orpokoteja ennen adoptiota – Nyt voitti paralympiakultaa

© Kuva: Getty Images

Amerikkalainen Oksana Masters voitti keskiviikkona kultaa Pyeongchangin paralympialaisten sprinttihiihdossa.

Monen paraurheilijan tausta on koskettava, mutta 28-vuotiaan Mastersin tapauksessa se on ehkä tavallistakin koskettavampi.

Hän syntyi 1989 nykyisessä Ukrainassa, joka vielä tuolloin oli osa Neuvostoliittoa. Masters kärsi useista synnynnäisistä vioista kehossaan, jotka johtuivat alueella kolme vuotta aiemmin tapahtuneesta Tshernobylin tuhoisasta ydinvoimalaonnettomuudesta.

Hänellä oli muun muassa kuusi varvasta molemmissa jaloissaan ja viisi verkkomaista sormea muttei peukaloita käsissään. Lisäksi hänen toinen jalkansa oli 15 senttiä toista pidempi.

Mastersin perhe luovutti hänet jo pienenä orpokotiin. Seitsenvuotiaaksi mennessä hän oli asunut jo kolmessa eri orpokodissa, ennen kuin amerikkalainen nainen adoptoi hänet Yhdysvaltoihin.

Syntymävammojensa vuoksi lääkärit päättivät amputoida Mastersin jalat ja myös hänen käsiään on korjattu useilla leikkauksilla.

Rajoitteistaan huolimatta hän halusi pienestä pitäen urheilla. Hiihdon lisäksi hän kilpailee myös soudussa, ampumahiihdossa ja pyöräilyssä.

Ennen nyt tullutta sprinttihiihdon kultamitaliaan hän oli saavuttanut Pyeongchangissa jo hopeaa ampumahiihdossa ja pronssia hiihdon pidemmällä matkalla. Lisäksi hän voitti kaksi mitalia vuoden 2014 paralympialaisista Sotshista ja pronssia soudussa Lontoon 2012 kisoista.

– Tunnen olevani kuin taivaassa, Olen metsästänyt tätä kultamitalia niin kauan, Masters totesi voittonsa jälkeen.

– Olen niin onnellinen, että olen pystynyt kanavoimaan kaiken minkä olen läpikäynyt nuorena joksikin positiiviseksi.

Lähde: AFP


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.