Aitajuoksija Oskari Mörö on päättänyt vaihtaa valmentajaa.

400 metrin Suomen ennätystä (49,04) hallussaan pitävä Mörö ja valmentaja Atte Pettinen ovat päättäneet yksissä tuumin lopettaa kymmenvuotisen yhteistyönsä.

– Meillä on Aten kanssa takana hieno yhteinen taival, joka on tuonut EM-kisojen neljännen sijan, Suomen ennätyksen ja paljon muuta. Olen Atelle todella kiitollinen, Mörö sanoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Urheilija kertoo kypsytelleensä päätöstä jo viime syksystä asti ja katsoi nyt olevan sopiva hetki muutokselle harjoittelussaan. Hän aikoo jatkossa vastata enemmän itse valmennuksestaan yhdessä sopivien asiantuntijoiden kanssa

– Tulen myös hyödyntämään yhteisiä leirejä ulkomaisten huippujuoksijoiden kanssa, jota olen tehnyt jo tänä vuonna, Mörö sanoo viitaten muun muassa yhteiseen leiriin Viron ennätysmiehen, Rasmus Mägin kanssa.

Mörön kauden päätavoite on monen muun yleisurheilijan tavoin elokuussa Berliinissä käytävät yleisurheilun EM-kisat.