Ampumahiihdon maailmancupin kilpailuissa Norjan Holmenkollenilla oli naisten osalta tänään vuorossa viesti.

Suomen sijoitus joukkueella Venla Lehtonen, Laura Toivanen, Mari Laukkanen ja Suvi Minkkinen oli 12:s.

Suomi ampui kilpailussa kohtuullisesti, joutuen käyttämään puhtaaseen ammuntaan ainoastaan viisi varapatruunaa. Hiihtovauhti pudotti kuitenkin joukkueen lähes neljän ja puolen minuutin päähän kisan voittaneesta Ranskasta. Toiseksi sijoittui Saksa ja kolmanneksi Italia.

Oman osuutensa jälkeisessä Ylen haastattelussa joukkueen kakkososuuden viejä Laura Toivanen latasi rajua kritiikkiä ampumahiihdon valmennusjohdon suuntaan.

– Vähän harmittaa, että tämä jäi nyt tähän. Minulle on ilmoitettu, että lähden kotiin. Olisi odottanut, että olisi ollut vähän keskustelua, Toivanen aloitti haastattelun

– Tänä vuonna on tapahtunut paljon sellaista, että unohdetaan puolet maajoukkueurheilijoista kauden aikana. Toivon, että kun tulee uusi päävalmentaja ja mahdollisesti huoltomiehetkin vaihtuvat, saataisiin iloa, positiivisuutta ja intohimoa, että kaikki haluaisivat tulla tekemään parhaansa, Toivanen jatkoi.

Ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Antti Leppävuori jättää tehtävänsä tämän kauden päätyttyä. Seuraajaa ei ole vielä julkistettu.