Argentiinan Juan Martin del Potrosta tuli ensimmäinen pelaaja tänä vuonna, joka onnistui voittamaan Sveitsin tennisässän, Roger Federerin.

Del Potro voitti Federerin Indian Wellsin Masters-turnauksen finaalissa 6-4, 6-7, 7-6. Federer oli voittanut loppuottelua ennen kaikki vuonna 2018 pelaamansa 17 ottelua.

– Tämä on iso juttu, en voi uskoa että voitin tämän turnauksen ja kukistin Rogerin upeassa finaalissa, jossa pelattiin tasokasta tennistä, Del Potro sanoi ATP:n verkkosivulla.

Kyseessä oli hänen ensimmäinen Masters-tittelinsä.

Ottelusta ei puuttunut myöskään draamaa. Argentiinalaisen voitettua ottelun ensimmäisen erän, päädyttiin toisessa katkaisupeliin, jonka Federer ensin luuli jo voittaneensa.

Del Potro kuitenkin haastoi eräpallotuomion ja piste pelattiin uudelleen. Tämä sai Federerin hetkeksi pois tolaltaan ja itselleen epätyypillisesti raivoamaan tuomareille. Erä meni lopulta sveitsiläiselle, mutta käänteet eivät päättyneet tähän.

Kolmannessa erässä Federer pääsi syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 5-4 ja kaiken piti olla selvää. Del Potro pelasti kuitenkin kolme ottelupalloa ja mursi syötön. Tämän jälkeen mentiin tasatahtia ja edessä oli jälleen tie-break. Argentiinalainen vei sen nimiinsä ja pääsi juhlimaan voittoa.

Federer ei ollut ottelun jälkeen kovinkaan pahasti kallella kypärin.

– Kyllähän tämä kirpaisee, muttei kauan. Olen iloinen Juan Martinin puolesta, se oli tiukka ottelu ja minulla oli hieno viikko täällä, hän sanoi.

– En ole lopettamassa, nautin todella paljon tästä matkasta. ATP-kiertueella on todella hauskaa, Federer totesi viitaten kyselyihin uransa jatkosta