Kansainvälinen olympiakomitea(KOK) valitsee vuoden 2026 talviolympialaisten isäntäkaupungin vuoden kuluttua. Aikaraja ehdokkaille umpeutuu kuitenkin jo huomenna.

Kilpaan on lähdössä useita tunnettuja kaupunkeja, sillä ainakin Calgary, Sapporo, Sion ja Tukholma ovat esittäneet alustavan kiinnostuksensa järjestää seuraavat avoinna olevat talvikisat.

Näiden lisäksi Italiasta (Milano ja Torino) ja Itävallasta (Graz ja Schladming) saattaa olla tulossa kahden paikkakunnan yhteishakemukset.

Kaikki edellä mainitut ovat useimmille jo ennestään tuttuja nimiä, mutta eräs hiukan tuntemattomampi kaupunki on jo ilmoittanut jättävänsä virallisen hakemuksen, nimittäin Turkin Erzurum.

Itä-Turkissa sijaitseva Erzurum tunnettiin kylmän sodan aikoihin sotilasliitto NATO:n kaakkoisimpana lentotukikohtana, mutta se on sittemmin nostanut profiiliaan myös talviurheilukeskuksena.

Kyseessä on Turkin ensimmäinen haku talviolympiaisännäksi. Istanbul jäi kakkoseksi Tokion jälkeen päätettäessä vuoden 2020 kesäkisojen isäntää.

Virallisen ehdokkuuden jättävillä kaupungeilla on huomisen jälkeen kuusi kuukautta aikaa antaa lisätietoa hakemuksistaan, ennen kuin KOK ensi lokakuussa Buenos Airesissa ilmoittaa viralliset hakijakaupungit.

Lähde: insidethegames.biz