19-vuotias Cincinnatin yliopiston entinen opiskelija ja lentopallojoukkueen pelaaja Shalom Ifeanyi on haastanut entisen valmentajansa, joukkueen urheilujohtajan sekä yliopiston oikeuteen.

Ifeanyi väittää entisen valmentajansa Molly Alveyn antaneen hänelle potkut joukkueesta liian seksikkäiden Instagram-kuvien vuoksi.

Hän katsoo kokeneensa syrjintää ihonvärinsä vuoksi, sillä muiden joukkueen jäsenten lähes vastaavanlaisiin sosiaalisessa mediassa julkaisemiin kuviin ei puututtu millään tavalla.

Viime kesänä Ifeanyille tehtiin polvileikkaus. Toivuttuaan siitä hän meni keskustelemaan Alveyn kanssa seuraavan kauden suunnitelmista. Valmentajalla oli kuitenkin muuta asiaa.

Ifeanyin mukaan Alvey pyysi häntä avaamaan Instagram-profiilinsa ja vaati poistamaan sieltä joitakin kuvia.

– Kun jalkapallon (amerikkalaisen) pelaajat näkevät tämän, mitä luulet heidän siitä miettivän? He näkevät rintasi, se (kuva) on viettelevä, valmentaja sanoi Ifeanyin kanteen mukaan.

Hän kertoo poistaneensa kuvan, koska pelkäsi valmentajansa muuten jatkavan kiusaamista ja syrjintää.

Muutama päivä myöhemmin tuli kuitenkin tekstiviestillä pyyntö poistaa jälleen uusi kuva, johon Ifeanyi ei halunnut enää suostua.

– Mielestäni syrjit minua nyt vartaloni takia, koska en ole lattarintainen. En yritä esitellä rintojani, mutta en myöskään pysty saamaan niitä katoamaankaan. Joukkuetoverieni uimapukukuvat ovat paljastavampia kuin minä tässä topissa, Ifeanyi vastasi.

– Poistan tämänkin kuvan jos todella haluat, mutta mielestäni tässä seksualisoidaan nyt minua. Kautta historian mustien naisten vartaloita on seksualisoitu ja nyt se näyttää tapahtuvan minulle. En voi vartalolleni mitään. Minusta tuntuu, että pitäisi olla lattarintainen ja laiha, jotta voisin julkaista kuvia, hän jatkoi.

Valmentaja ei vastannut viestiin, mutta myönsi saaneensa sen. Muutama päivä myöhemmin hän erotti Ifeanyin joukkueesta.

Ratkaisulla saattaa olla vakavia seurauksia, sillä Ifeanyi on menettämässä sen vuoksi ensi lukuvuoden urheilijastipendinsä. Hän ei voi myöskään yliopistourheilun kattojärjestön, NCAA:n sääntöjen mukaan pelata seuraavalla kaudella toisen yliopiston joukkueessa ja opiskella urheilustipendillä.

Yliopiston edustaja ei halunnut kommentoida oikeusjuttua. Ifeanyin asianajajan Ryan McGrawn mukaan kanne itsessään puhuu puolestaan, eikä lisäkommenteille ole tarvetta.

Lähde: Daily Mail