156-kiloinen australialainen rugbytähti varattiin NFL:ään – huippulupaus ei ollut koskaan pelannut amerikkalaista jalkapalloa ennen tätä vuotta

© Kuva: Juha Tamminen

Australialainen rugbyn pelaaja Jordan Mailata varattiin viime viikolla NFL-liigan varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella Philadelphia Eaglesin joukkueeseen. Miehellä on todella poikkeuksellinen tausta, sillä hän ei ole koskaan pelannut otteluakaan amerikkalaista jalkapalloa ennen tätä vuotta.

156-kiloinen ja yli kaksimetrinen huippulupaus varattiin täysin urheilullisen potentiaalinsa ansiosta. Philadelphia Eagles näki Mailatassa hiomattoman timantin, ja päätti kutsua tämän testileirille Yhdysvaltoihin. Mailata tapasi myös muiden joukkueiden edustajia reissullaan meren taakse.

Mailata vakuutti NFL-joukkueen urheilujohdon täysin väkivahvalla kamppailuvoimallaan ja atleettisuudellaan. 20-vuotias South Sydney Rabbitohsin tähtipelaaja ei ollut ajatellut koskaan amerikkalaisen jalkapallon pelaamista ennen yhteydenottoa Eaglesin joukkueelta.

Australialainen innostui ajatuksesta todettuaan, kuinka mielenkiintoista rugbyn sukulaislajin pelaaminen oli. Mailata on harjoitellut lajia nyt muutaman kuukauden ajan Yhdysvalloissa.

– Se on hauska laji, tiedättehän? Ajattelin, että miksi en kokeilisi sitä. Tämä on ollut melko hurja kokemusten aivomyrsky, Mailata luonnehti NFL-joukkueen kanssa harjoittelua USA Todaylle.

Jordan Mailata, a 6’8" 346 pound Samoan rugby league player who has never played football, got drafted in the 7th round by the Philadelphia Eagles from sports

Mailata on vain toinen kansainvälinen pelaaja, joka on valittu viime vuosina NFL:n varaustilaisuudessa. Toinen pelaaja oli saksalainen Moritz Böhringer, joka kuului viime vuonna Minnesota Vikingsin pelaajarinkiin.

Juttua muokattu 30.4.: Korjattu tietoja Böhringerin varauksesta. Jutussa kerrottiin alun perin saksalaispelaajan tulleen varatuksi tänä keväänä, mutta hänet varattiin NFL:ään jo vuonna 2016.

Tuukka Hyttinen
Twitter: @HyttinenT


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.