Ampumahiihtäjä Tiio Söderhielm ajautui viime talvena pahaan riitaan Ruotsin ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Wolfgang Pichlerin kanssa.

Pichlerin houkuttelemana maastohiihdosta ampumahiihtoon siirtynyt Söderhielm kertoi Expressenille palaneensa ankarana valmentajana tunnetun Pichlerin harjoitusmetodeilla täysin loppuun.

Päävalmentaja puolestaan vastasi kritiikkiin haukkumalla urheilijaa lahjattomaksi (uutinen).

Nyt Söderhielm on vetänyt asiasta omat johtopäätöksensä ja lopettaa ampumahiihdon. Hän kertoo jatkossa panostavansa jälleen maastohiihtoon, jossa on viimeksi kilpaillut 2015.

– Minusta tuntuu että haluan itse suunnitella harjoitteluni. Sitä mahdollisuutta ei liiton alaisuudessa ole, Söderhielm totesi Länstidningen Östersundin haastattelussa.

Hän kertoo ilmoittaneensa päätöksestään ampumahiihtoliitolle, muttei Pichlerille.

– Wolfgangista en ole kuullut tammikuun jälkeen mitään. Mielestäni hän ei ole noudattanut valmennussopimustaan, Söderhielm täräyttää.

33-vuotiaan ruotsalaisen urheilumenestys on lahjakkuudesta huolimatta ollut toistaiseksi melko vaatimatonta. Parhaiten hänet muistetaan uransa alkupuolelta hiihtotähti Charlotte Kallan ex-poikaystävänä.