Tennispelaaja John Isner jätti karmaisevan heikon alkukautensa taakseen ja nappasi uransa 13.turnausvoiton Miamissa kaadettuaan finaalissa Saksan Alexander Zverevin.

Amerikkalaisen voittoluvut olivat 6-7, 6-4, 6-4. Ennen Floridassa pelattavaa turnausta hän oli voittanut koko kaudella ainoastaan yhden ottelun.

– Voitin täällä ensimmäisen otteluni kolmessa erässä. Niinhän tennis sitten menee, saat hiukan lisää itseluottamusta ja seuraavaksi asiat alkavat sujua taas toivotusti, Isner totesi voittonsa jälkeen.

Ottelun käännekohta tapahtui toisessa erässä, kun Isner onnistui murtamaan Zverevin syötön tilanteessa 4-4. Tästä inspiroituneena hän vaihtoi päälleen keltaisen paidan ja laittoi seuraavassa, omassa syöttövuorossaan, lisää pökköä pesään voittaen sen ja lopulta myös koko ottelun.

– En olisi voinut käsikirjoittaa tätä, olin pelannut ennen tänne tuloa todella huonosti, Isner sanoi viitaten alkuvuoteensa.

208-senttinen jenkkijätti muistetaan todennäköisesti parhaiten maratonmittaisesta ottelustaan ranskalaista Nicolas Mahutia vastaan Wimbledonissa 2010. Miehet tahkosivat kolmena päivänä pelattua otteluaan peräti 11 tuntia ja 5 minuuttia. Ratkaiseva viides erä kesti tuolloin yli kahdeksan tuntia ja päättyi Isnerin hyväksi 70-68.

Lähde: Reuters