Entinen nyrkkeilyn maailmanmestari Carlos Cuadras on saanut nyrkkeilyn kärkiliitolta WBC:ltä kilpailukiellon kieltäydyttyään dopingtestistä.

WBC:n puheenjohtaja Mauricio Sulamain vahvisti meksikolaisottelijan rangaistuksen Boxing Scenelle. Liittopomon mukaan huippuottelija oli kieltäytynyt dopingtestistä edellisen ottelun yhteydessä, joka käytiin 24. helmikuuta Kalifornian Inglewoodissa McWilliams Arroyoa vastaan.

Testistä kieltäytyminen oli WBC:n silmissä sääntörikkomus, ja Cuadrasia rankaistiin liiton sääntökirjan mukaisesti. Entiselle ylemmän kärpässarjan ottelijalle langetettiin toistaiseksi voimassaoleva kilpailukielto ja hänet poistettiin organisaation ranking-listoilta.

– Carlos Cuadras on hyllytetty rikkomuksestaan anti-dopingsääntöjen suhteen. Hän on ulkona maailmanrankingista ja asiaa käsitellään parhaillaan. Nyrkkeilyssä on oltava kuria ja ottelijan on pidettävä puhdasta urheilua tärkeyslistan kärjessä, Sulamain kertoi Boxing Scenelle.