UFC:n Atlantic Cityn otteluillassa nähtiin viikonloppuna varsin harvinainen lopetus ottelulle. Kehätuomarin poikkeuksellinen päätös kohahdutti vapaaottelufanien keskuudessa varsin laajasti.

Georgialainen vapaaottelija Merab Dvalishvili roikkui pitkään amerikkalaisen Ricky Simonin giljotiini-kuristuksessa, mutta ei suostunut luovuttamaan. Kehätuomari Marc Goddard päätti silti keskeyttää ottelun georgialaisen rimpuiltua kuristuksessa saamatta mitään aikaan.

Ottelun tulokseksi merkittiin voitto Simonille teknisenä luovutuksena. Harvinainen tuomio tarkoittaa käytännössä sitä, että tuomari keskeyttää mittelön ottelijan ollessa kyvytön luovuttamaan nivellukon tai kuristuksen uhrina.

Oikeudenjakaja Goddardin päätös jakoi vahvasti mielipiteitä. Monien mielestä Dvalishvilin olisi pitänyt saada jatkaa taistelua, sillä hän vaikutti olevan tajuissaan. Toiset taas nostivat esille sen, että georgialaiskamppailija menetti selvästi tajuntansa hetkellisesti kesken kuristuksen, mutta virkosi vain uudelleen.

Goddard joutui puolustelemaan ratkaisuaan hurjan somemyräkän alla. Brittikonkarin mukaan ratkaiseva tekijä oli juurikin se, että Dvalishvili oli tajuton erän päättyessä.

– Mielestäni oli varsin selkeää, että hän oli tajuton ottelun päätyttyä. Ehkä jopa ennen kellon soimista. Hän oli todella tajuton. Siinä tapauksessa asiaan suhtaudutaan kuten mihin tahansa takakuristukseen tai giljotiiniin. Se fakta, että hän ajautui tajuttomaksi tulisi johtaa tekniseen luovutukseen, Goddard perusteli Fox Sports 1:lle.

FOX Sports: UFC

@UFCONFOX
Somehow he didn't tap 👀