Golftähti Sergio Garcialla oli surullinen kunnia päästä jakamaan erästä ei ehkä niin mairittelevaa ennätystä kauden ensimmäisessä Major-turnauksessa, Yhdysvaltain Augustassa pelattavassa Mastersissa.

Espanjalainen tarvitsi nimittäin ensimmäisen kierroksen 15.väylällä peräti 13 lyöntiä selvitäkseen par 5 -reiästä.

Kisan viime vuonna voittanut Garcia onnistui väylän avauslyönnissään vielä mainiosti, ja sai mahdollisuuden yrittää toisella lyönnillään jo viheriölle pääsyä. Pallo lensikin hyvin yli edessä olleen lammen ja laskeutuikin viheriölle, mutta vieri lopulta suoraan veteen.

Tämän jälkeen reiästä muodostui espanjalaiselle todellinen painajainen, sillä hän löi pallonsa samaan tyyliin samaan vesiesteeseen vielä neljästi.

Lopulta yksi lyönneistä pysyi viheriöllä, mutta katastrofi oli jo valmis: Garcia pääsi yhdysvaltalaisen Tom Weiskopfin ja japanilaisen Tommy Nakajiman seuraksi ”ennätyslistalle” Mastersin korkeimmasta lyöntimäärästä yhdellä reiällä.

– En tiedä mitä oikein sanoisin teille, Garcia aloitti kohdatessaan median.

– Luulin että lyönti oli täydellinen. Suoraan lipulle, sen ei olisi tarvinnut jaksaa kuin parikymmentä senttiä lisää, niin se olisi ollut täydellinen, mutta pallo ei vain pysähtynyt. Ensimäistä kertaa urallani tein 13 lyöntiä kisassa, niin yksinkertaista se on, hän jatkoi.

Garcia kiersi kentän läpi 81 lyönnillä (9 yli parin) ja on ensimmäisen kierroksen jälkeen turnausta johtavaa Jordan Spiethia peräti 15 lyöntiä perässä.

Lähde: Telegraph