Huippuseuralle finaalipettymyksen jälkeen lisämurheita – supertähti julkaisi liikuttavan jäähyväisviestin: ”Isoin asia mun elämässä”

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Salibandyn superfinaalin häviäminen lauantaina oli Jyväskylän Happeelle valtava pettymys. Erittäin vahvan kevään pelannut Happee johti finaalia jo 2–0, kunnes joukkueen suurin tähtipelaaja Peter Kotilainen loukkaantui avauserän lopulla. Kotilainen kannettiin pois kentältä, eikä hän luonnollisesti pystynyt jatkamaan ottelua.

Tämän jälkeen Happeen peli sekosi, ja Tampereen Classic nousi selvään 6–2-voittoon. Moni Happeen pelaaja kyynelehti avoimesti tappion jälkeen; pelaajat tiesivät, että tämä oli viimeinen mahdollisuus voittaa jotain suurta nykyisellä joukkueella.

Eilen Kotilainen, 21, vahvisti instagramissa jo pitkään uumoillun siirtymisensä ulkomaille. Kotilainen kirjoitti pitkän ja tunteikkaan viestin, jossa ylisti etenkin Happeen yhteisöä ja kannattajia.

– Tää yhteisö tulee olemaan aina isoin asia mun elämässä. Pelini Suomessa ja Happeessa päättyvät tähän, mutta vain hetkeksi. Tulen takaisin, se on pomminvarma. Hirvirytke jatkuu joka tapauksessa ja hirvisydän sykkii sydämessä, Kotilainen kirjoitti.

Kotilainen siteerasi myös lauantaina huippu-uransa lopettanutta joukkuetoveriaan Veli-Matti Hynystä.

– Hienon miehen VM Hynysen sanat lauantaina pelin jälkeen ”pelatkaa jätkät aina faneille, ne on tärkeimmät” pitää täysin paikkansa. Ilman heitä emme näitä hetkiä ja tunteita saa kokea, Kotilainen muistutti.

Kotilainen voitti vuonna 2016 MM-kultaa Suomen joukkueessa. Kotilainen voitti MM-kisojen pistepörssin ja valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nyt mies haluaa tehdä sitä, mikä on jokaisen urheilijan haave: pystyä pelaamaan ammatikseen.

Esimerkiksi Ruotsissa ja Sveitsissä, joista Kotilaisen tuleva joukkue löytynee, maksetaan salibandyn pelaajille korvauksia, joiden avulla he pystyvät urheilemaan ammattimaisesti. Suomessa toistaiseksi vain hyvin harva salibandyseura on pystynyt maksamaan pelaajille palkkoja, jotka mahdollistavat keskittymisen vain pelaamiseen.

Katso Kotilainen instagram-päivitys alta.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!