Kansainvälisen ampumahiihtoliiton johdosta sivuun astunutta Anders Bessebergiä kohtaan on esitetty uusia syytöksiä.

Besseberg toimi aiemmin Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n puheenjohtajana. Hän ja liiton pääsihteerinä työskennellyt Nicole Resch erosivat tehtävistään viime viikolla skandaalinkäryisten paljastusten jälkeen.

Bessebergiä syytetään peräti 65:n venäläisiä koskevan dopingtapauksen peittelystä vuoden 2011 jälkeen (uutinen). Bessebergin ja Reschin epäillään saaneen lahjuksia venäläisiltä.

Insidethegamesin mukaan heitä tätä kaksikkoa tutkitaan korruptiosta. Kymmenen muun henkilön epäillään syyllistyneen dopingpetoksiin.

Saksalainen tv-kanava ADR ja sanomalehti Bild ovat tehneet lisäpaljastuksia Maailman antidopingtoimiston WADA:n raportin sisällöstä. Saksalaismedia uutisoi, että venäläiset lahjoivat Bessebergiä metsästysretkillä ja prostituoiduilla.

IBU yrittää pestä kätensä jutusta ja tehdä pesäeroa Bessebergiin.

– Vt. pääsihteerinä toimiva Martin Kuchenmeister informoi IBU:n johtokuntaa, ettei tutkimuksista ole uutta kerrottavaa. Tutkimusten kohteena ei ole IBU liittona, vaan sen entinen puheenjohtaja ja pääsihteeri yksityishenkilöinä, IBU:n tiedotteessa todetaan.