IL: Suomalaislegendan mukaan Mari Laukkanen teki turmiollisen virheen tammikuussa – ”En ymmärrä”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen teki kuluneella kauden virheellisen päätöksen, arvioi lajin suomalaislegenda Heikki Ikola Iltalehden haastattelussa.

Laukkasella oli isot odotukset olympiatalvea varten. Kaudesta tuli kuitenkin paha pettymys. Laukkanen ylsi Pyeongchangin olympialaisissa henkilökohtaisessa kilpailussa parhaimmillaan sijalle 42 normaalimatkan kisassa.

Ampumahiihdon kolminkertainen olympiamitalisti ja nelinkertainen maailmanmestari Ikola näkee, että ylirasitustilaan ajautunut Laukkanen teki tammikuussa yhden kohtalokkaan virhearvion.

– Hän jätti Ruhpoldingin maailmancupin väliin ja lähti korkealle vuoristoon Anteselvaan harjoittelemaan. Arvostelen sitä päätöstä. En ymmärrä, miksi hän niin teki, Ikola hämmästeli Iltalehdelle.

Ikolan mukaan Laukkasella on kaikki fyysiset edellytykset lajin huipulle.

– Hän satsaa valtavasti lajiin ja on harjoituksissa ammunnassa tosi hyvä – ihan samaa tasoa kuin Kaisa Mäkäräinen. Mutta sitten kisoissa hän sortuu jännittämiseen. Ongelmana hänellä on ollut jo pitkään, ettei hän ole saanut oikealla hetkellä kykyjään ulosmitattua, Ikola näkee.

Iltalehden artikkeli löytyy täältä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!