Pikajuoksun vasta eläköitynyt supertähti Usain Bolt kritisoi englantilaista pikajuoksutähteä CJ Ujahia Kansainyhteisön kisojen väliin jättämisestä.

Ujah päätti keskittyä Birminghamin yleisurheilun sisäratojen MM-kilpailuihin Kansainyhteisön kisojen sijaan. Brittitähti diskattiin kuitenkin hallikisoissa varaslähdön vuoksi.

Juoksutähti on harjoitellut nyt Yhdysvalloissa, eikä liittynyt enää Englannin Kansainyhteisön kisojen joukkueeseen. Päätös yllätti monia Englannissa.

Boltin mukaan Ujahin ratkaisu ei ollut nuorukaisen uran kannalta fiksuin valinta.

– Minusta Kansainyhteisön kisat ovat tärkeä ponnahduslauta. Minä olisin mennyt sinne [Ujahin asemassa]. Ihmiset tekevät päätöksiä, enkä tiedä aina mistä syystä. Olin itse aina innokas tulemaan tänne, sillä pidin näitä merkittävinä kisoina, juoksulegenda hämmästeli Standardille.

Pikajuoksun ME-mies ei ymmärrä, miksi nuoret huippu-urheilijat jättävät perinteikkäät brittiläisen imperiumin kilpailut välistä.

– Minä haluaisin jokaisen mitalin kaappiini. En ole yksi niistä, joka sanoo etteivät Kansainyhteisön kisat ole tärkeitä. Minulle ne ovat todella tärkeät. Jos he jättävät ne välistä, se on heidän menetyksensä.

Lähde: Standard