Telinevoimistelija Max Whitlock paljastaa vuoden 2010 Intian Delhissä käytyjen kaaottisten Kansainyhteisön kisojen olleen se kulmakivi, joka teki hänestä lopulta kaksinkertaisen olympiavoittajan ja kaikkien aikojen menestyksekkäimmän brittivoimistelijan.

Whitlock oli tuolloin vasta 17-vuotias ja täysin kokematon suurkilpailujen hälyyn.

– Ne olivat ensimmäiset isot kisani ja kaikenlaista tapahtui niiden ympärillä, britti kertoi.

Hän muistaa esimerkiksi erään urheilijan huoneista löytyneen kisojen aikana käärmeitä ja asunnon katon romahtaneen. Myös Delhin kaduilla Whitlock näki asioita, joihin ei ollut tottunut kotipuolessaan.

– Salille mennessämme kaduilla saattoi nähdä elefantteja kuljeskelemassa. Mopojen päällä saattoi olla viisi-kuusi ihmistä eikä kukaan ollut milläänsäkään, se oli uskomatonta. Opin tuolloin niin paljon ja uskon että se oli jonkinlainen lähtöpiste uralleni, hän totesi.

Nuori mies hallitsi jo tuolloin kaiken kilpailujen ulkopuolisen hälinän mainiosti ja lähti kotimatkalle kolmen mitalin kanssa.

Lontoon 2012 olympialaisista Whitlock nappasi kaksi pronssia, mutta todellinen jättipotti tuli 2016 Riosta. Hän voitti kisoissa kaksi kultaa ja yhden pronssin. Samalla hänestä tuli yhtäkkiä koko kansakunnan lemmikki.

Ennen häntä kukaan britti ei ollut pystynyt voittamaan kahta henkilökohtaista olympiakultaa samana päivänä.

Nyt Whitlock on jälleen mukana Australian Gold Coastilla alkavissa Kansainyhteisön kisoissa, mutta tällä kertaa ”merkittynä miehenä”. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan.

– Monet parhaista suorituksistani ovat syntyneet kun paine on ollut kovimmillaan, Whitlock toteaa.

Lähde: Mirror