Entinen pyöräilytähti Lance Armstrong on suostunut maksamaan viiden miljoonan dollarin (noin neljä miljoonaa euroa) korvaukset Yhdysvaltain valtiolle.

Sovinto liittyi oikeudenkäyntiin, jonka oli tarkoitus alkaa Washingtonissa 7.toukokuuta (uutinen). Yhdysvaltain liittovaltio oli haastanut Armstrongin oikeuteen petoksesta. Sen mukaan ajaja rikkoi maan postilaitoksen kanssa tehtyä sponsorisopimusta käyttäessään dopingia ja peitellessään sitä väärillä lausunnoilla.

Armstrong joutuu lisäksi korvaamaan myös entisen joukkuetoverinsa Floyd Landisin 1,65 miljoonan dollarin (noin 1,33 miljoonaa euroa) oikeudenkäyntikulut. Landis ilmiantoi ex-tähden toimet aikanaan valtiolle ja haastoi myös tämän oikeuteen.

Armstrongin lakimiehet onnistuivat neuvottelemaan melko suosiollisen sopimuksen, sillä alun perin Yhdysvaltain valtio ja Landis vaativat tältä 100 miljoonan dollarin (noin 81 miljoonan euron) vahingonkorvauksia.

– Olen iloinen, että asia on saatu nyt ratkaistua ja voin jälleen mennä elämässäni eteenpäin, Armstrong kommentoi ratkaisua tiedotteessaan.

Twitter-tililleen amerikkalainen on päätöksen julkistamisen jälkeen lisännyt kuvan nuolesta, joka tekee puolivälissä askeleen ”sivupolulle”.

– Eteenpäin, Armstrong kirjoittaa päivityksessään.

Lähde: insidethegames.biz