Ruotsalainen tennispelaaja Johanna Larsson kritisoi rajusti kotimaataan naisten tenniksen arvostuksen puutteesta.

Båstadissa heinäkuussa järjestettävän Swedish Openin ohjelmasta pudotettiin tälle vuodelle pois naisten WTA-kiertueen turnaus. Järjestäjät vetosivat asiassa taloudellisiin vaikeuksiin ja kiinnostuksen puutteeseen. Uransa toistaiseksi ainoan kaksinpelin WTA-turnausvoiton Båstadissa vuonna 2015 saavuttanut Larsson ei ymmärrä päätöstä.

– Meidän pitäisi hävetä vähän, sillä meillä on kaksi ATP-turnausta mutta ei yhtään naisten turnausta korkeimmalla tasolla, Larsson kommentoi Expressenille.

Miesten ATP-kiertueella Ruotsissa järjestetään kaksi turnausta, sillä syksyllä pelataan myös Tukholman avoimet. Telejätti Ericsson tuli vuonna 2015 Båstadin naisten turnauksen pääsponsoriksi, mutta kahden vuoden sopimuksessa ollutta optiota pidennyksestä ei käytetty. 29-vuotias Larsson kertoo olevansa surullinen kesänsä kohokohdan katoamisesta WTA-kalenterista.

– Minulla ei ole kaikkea tietoa esimerkiksi lipunmyynnistä, mutta minun on vaikea uskoa, että miesten turnauksessa olisi jääty plussalle kaikkina vuosina. Ylipäätään ajattelen, että voisimme olla paljon parempia naisten tenniksen markkinoinnissa Ruotsissa, Larsson totesi:

Lähde: Expressen.