New England Patriotsin odotettiin varaavan pelinrakentajan vuoden 2018 NFL Draftissa. Valintaa saatiin odottaa varaustilaisuuden viimeisille tunneille asti.

Patriots varasi Louisiana State Universityn (LSU) pelinrakentajan Danny Etlingin 7. kierroksen ensimmäisellä varausnumerolla (219). Yliopistouransa Purduessa aloittanut Etling pelasi kaksi kautta LSU:ssa heittäen 4 586 jaardia, 27 touchdownia ja seitsemän syötönkatkoa.

Elokuussa 41 vuotta täyttävä viisinkertainen Super Bowl -voittaja ja nelinkertainen Super Bowlin MVP Tom Brady vaikuttaa olevan immuuni ikääntymiselle, mutta lähivuosina tuonkin tarunhohtoisen uran on pakko tullaa päätökseensä. Bardyn mahdollisen manttelinperijän etsiminen oli yksi varaustilaisuutta edeltäneistä kiinnostavimmista puheenaiheista. Patriotsilla oli kauppojen jälkeen hallussaan kaksi 1. kierroksen varausvuoroa, joita sen arveltiin yrittävän käyttää kauppatavarana päästäkseen varaaman jonkun kuumista lupauksista. Patriots ei kuitenkaan lähtenyt tai päässyt mukaan 1. kierroksen hullunmyllyyn, jossa varattiin viisi pelinrakentajaa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1999.

Patriots teki aikanaan vuonna 2000 kaikkien aikojen parhaan NFL-varauksen, kun se sai Bradyn 6. kierroksen numerolla 199. Patriotsissa toivotaan, että Etlingin kohdalla on osuttu samanlaiseen kultasuoneen. Ensin 23-vuotiaan Etlingin pitää kuitenkin ansaita paikkansa joukkueessa, jossa kokenut varamies Brian Hoyer pitää tällä hetkellä toisen pelinrakentajan paikkaa.