Entinen alemman raskaan sarjan maailmanmestari Tony Bellew on arvostellut rajusti ammattinyrkkeilyn päättäviä tahoja liian löysistä rangaistuksista dopingista kärynneille.

Bellewin mukaan asia ei muutu ennen kuin jotakin peruuttamatonta tapahtuu.

– Vasta jonkun kuoltua kehässä – ja toivon etten se ole minä – he alkavat antaa elinikäisiä kilpailukieltoja ja viesti menee kaikille perille, nyrkkeilytähti täräyttää.

Hiljattain huippunyrkkeilijä Saul ”Canelo” Alvarez kärysi annettuaan klenbuterolia sisältäneen näytteen. Hän väitti kärynsä johtuneen saastuneesta lihasta, jota oli syönyt (uutinen).

Alvarezin tapauksesta saama kuuden kuukauden kilpailukielto on aiheuttanut suurta porua nyrkkeilypiireissä. Muun muassa viime viikonloppuna kehään palannut britti-iskijä Amir Khan piti tuomiota täysin riittämättömänä (uutinen).

Bellew ei kuitenkaan halua syyttää Alvarezia.

– En voi sanoa Canelon olevan huijari ennen kuin dopingviranomaiset toteavat sen. Tarvitsemme selvyyden asiaan, Bellew toteaa

Jos hän on oikeasti käyttänyt kiellettyjä aineita, pitää hänet luonnollisesti tuomita. Se ei kuitenkaan muuta mitään. Vasta kun joku kuolee steroideja käyttäneen käsittelyssä asia muuttuu, koska silloin kyseessä on harkittu murha, britti-iskijä jyrähtää.

Bellewin oma ura jatkuu 5.toukokuuta Lontoossa ottelulla David Hayeta vastaan.

Lähde: Daily Star