Nyrkkeilyn keskisarjan odotettu revanssiottelu on peruttu.

WBA-, WBC-, IBF- ja IBO-liittojen keskisarjan mestaruusvyöitä hallinnoivan Gennadi Golovkinin ja Saul ”Canelo” Alvarezin oli määrä iskeä yhteen 5. toukokuuta Las Vegasissa. Miesten edellinen koitos viime syyskuussa päättyi tasan.

Uusintaottelu on toteudu, sillä Alvarez päätti vetäytyä kamppailusta. Päätöksen taustalla on miehen antama positiivinen dopingtulos.

Meksikolainen Alvarez kärähti klenbuterolista. Ainetta on käytetty Meksikossa kiihdyttämään lihakarjan kasvua, ja myös Canelo väittää saaneensa ainetta saastuneesta lihasta.

Nevadan urheilukomissio laittoi Alvarezin väliaikaiseen kilpailukieltoon käryn johdosta. Urheilukomission on määrä kuulla Alvarezia 18. huhtikuuta.

Nyrkkeilijä päätti vetäytyä MM-ottelusta, koska ei usko saavansa lupaa nyrkkeilyyn. Urheilija joutuu todennäköisesti pidemään kilpailukieltoon.

– Olen aina ollut puhdas ottelija ja tulen aina olemaan. Haluan ehdottomasti todistaa, etten etten ole koskaan tarkoituksellisesti ottanut klenbuterolia. Minulla ei ole mitään salattavaa ja haluan olla avoin tässä prosessissa. En ole koskaan ottanut kiellettyjä aineita, Alvarez vakuutteli tiedotustilaisuudessaan.

Golovkinin taustatiimi painottaa, että Golovkin ottelee ja puolustaa mestaruusvöitään Las Vegasissa 5. toukokuuta, vaikkei vastustaja olisikaan Alvarez. Kazakstanilaisen uudesta vastuksesta ei ole vielä tietoa.