Englannin Tom Daley voitti parinsa Dan Goodfellowin kanssa kultaa Kansainyhteisön kisojen 10 metrin kerroshyppyjen parikilpailussa.

Kisan jälkeen kaksinkertainen olympiamitalisti ja moninkertainen maailmanmestari Daley käytti puheenvuoron ja otti voimakkaasti kantaa kokemaansa epäkohtaan.

– Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa poliittiselta, mutta täällä on 37 maata (kaikkiaan 71:stä kisoihin osallistuvasta maasta), joissa on laitonta olla se kuka olen, Daley sanoi.

Englantilainen viittasi kommentillaan niihin Brittiläiseen kansainyhteisöön kuuluviin maihin, joissa homoseksuaalisuus luokitellaan rikokseksi. Daley itse on avoimesti homo.

Esimerkiksi Nigeriassa saattaa seurauksena olla jopa teloitus, jos miehen todetaan olevan suhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa.

– Toivottavasti saamme tuon lukumäärän (maiden, joissa homoseksuaalisuus on rikos) pienemmäksi seuraaviin kisoihin mennessä, Daley totesi.

Australian Gold Coastilla käytävien kisojen toimitusjohtaja David Grevenbergin mukaan asiassa on viimeisen neljän vuoden aikana edistytty, sillä vuoden 2014 Glasgow:ssa käytyjen kisojen aikana homoseksuaalisuuden kriminalisoineiden maiden määrä oli 42.

Australia suhtautuu sukupuolivähemmistöihin melko myönteisesti. Esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyttiin maassa viime joulukuussa.

Lähde: insidethegames.biz