Norjalaishiihtäjä Therese Johaug ei ole kilpaillut viimeiseen kahteen kauteen reilun viikon kuluttua, 18.huhtikuuta, päättyvän dopingrangaistuksensa vuoksi.

Tästä syystä voisikin kuvitella, ettei Johaugilla menisi taloudellisesti kovinkaan hyvin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan Dagbladetin mukaan yritykset suorastaan jonottavat päästäkseen norjalaistähden tukijoiksi. Hän onkin sponsorimarkkinoilla tällä hetkellä suositumpi kuin koskaan.

Hiljattain Johaug solmi kaksi uutta yhteistyösopimusta, jonka jälkeen hänellä on norjalaislehden mukaan yhteensä 11 merkittävää yritystä sponsorinaan.

Johaugin manageri Jörn Ernst kertoo myös sopimuksensa norjalaisen kanssa dopingkäryn vuoksi purkaneen suksimerkki Fischerin olevan jälleen valmis jatkamaan yhteistyötä, huolimatta aiemmasta uutisoinnista (uutinen).

– Fischerin täytyi purkaa sopimus kilpailukiellon ajaksi, mutta kaikki vaikuttaa nyt siltä, että uusi sopimus tullaan kohta allekirjoittamaan, Ernst kertoo.

Johaug on harjoitellut viimeiset pari vuotta omatoimisesti tavoitteenaan palata jälleen tulevalla kaudella takaisin huipulle.