Yhdysvaltain presidentti Donald Trump isännöi perjantaina Valkoisessa talossa vastaanottoa maan Pyeongchangin talviolympialaisissa ja paralympialaisissa kilpailleille urheilijoille.

– Te teitte sen. Uskomatonta. Te tulette olemaan voittajia elämässänne, Trump hehkutti puheessaan.

Paikalle odotettiin ennakkoon noin 200 vierasta kaikkiaan 316:sta Etelä-Koreassa kilpailleesta urheilijasta. Tällöin joukko olisi ollut samansuuruinen kuin vuonna 2014, jolloin Trumpin edeltäjä Barack Obama vastaanotti Sotshista palanneen joukkueen.

Vieraita oli kuitenkin USA Today:n mukaan noin 150. Poissaolijoiden joukossa oli useita mitalisteja ja eturivin urheilutähtiä.

Muun muassa alppihiihtotähti Lindsay Vonnia, taitoluistelija Adam Ripponia, freestylehiihtäjä Gus Kenworthya, lumilautailija Chloe Kimia ja Shaun Whitea, sekä maastohiihtäjä Jessica Digginsia ei paikalla näkynyt.

Heistä tosin Kim ja White eivät varsinaisesti boikotoineet tilaisuutta, sillä molempien sisarukset sattuivat menemään samaan aikaan naimisiin.

Rippon puolestaan kertoi oman mielipiteensä melko suorasanaisesti.

– Olympiaurheilijat tämänvuotisista kisoista kutsuttiin tänään Valkoiseen taloon. En ole menossa. En suostu olemaan sellaisten kanssa, jotka syrjivät erilaisina pitämiään ihmisiä, taitoluistelutähti kirjoitti Twitterissä.

Adam Rippon

@AdamRippon
Olympians from the 2018 Games have been invited to go to the White House today. I will not be going. I will not stand with people who discriminate against those that they perceive as different. In lieu of going to DC, I have donated to a few of my favorite causes 🙆🏼‍♂️❤️ x.com/usatodaysports…

USA TODAY Sports

@usatodaysports
Many of Team USA's biggest names — Lindsey Vonn, Erin Hamlin, Adam Rippon, Chloe Kim, Gus Kenworthy, Jessie Diggins, David Wise — will skip Friday's White House visit and meeting with Donald Trump. usat.ly/2I0zXo6

Avoimesti homoseksuaali Rippon oli jo olympialaisten aikana sanasodassa varapresidentti Mike Pencen kanssa tämän mielipiteistä seksuaalivähemmistöjä kohtaan (uutinen).