Suomen yhdistetyn maajoukkue jatkaa tutun päävalmentajan alaisuudessa.

Yhdistetyn päävalmentajana vuodesta 2012 toiminut Petter Kukkonen jatkaa tehtävässään. Kukkosen aisaparina pysyy jatkossakin fysiikkavalmentaja Jari Hiekkavirta.

Valmentajien sopimukset ovat mallia 2+2 eli ne kattavat seuraavan olympiadin.

– Valmentajakaksikko on tehnyt upean työn yhdistetyn nostamisessa vahvaksi mitaliehdokaslajiksi seuraavaksi olympiadiksi. Kävimme hyvän keskustelun yhteisestä tahtotilasta jatkon suhteen. Se löytyi hyvin helposti, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo tiedotteessa.

Kukkosen päävalmentajakauden aikana on Suomen yhdistetty noussut mukaan kärkikamppailuun. Palkintopallisijoituksia kertyi viime kaudella kahdeksan. Kukkonen nostaa merkittävänä esille sen, että menestyminen ei ole yhden urheilijan harteilla. Nyt maailmancupia kiertää 4–5 hyvätasoista urheilijaa.

– Ensimmäinen kausi, kun voidaan puhua, että läpimurto on tapahtunut koko joukkueen tasolla. Kaikissa kilpailumuodoissa oltiin aina podiumtaistelussa mukana. Tätä ollaan vuosien aikana tavoiteltu, siitä tässä on kysymys. Aikamoisessa syväkyykyssä oltiin kuusi vuotta sitten, nyt pojat ovat hyvin lähellä absoluuttista maailmanhuippua, Kukkonen analysoi.

Vaikka menestystä on tullut, löytää Kukkonen myös kehityskohteita. Suomalaisurheilijoiden hiihtovauhti on ollut huippuluokkaa, mutta kehitettävääkin on. Suurin tavoitemaailma löytyy hyppypuolella.

– Hyppäämisestä on kiinni, että voitaisiin kilpailla voitosta jokaisessa kilpailussa. Hyppäämiseen on panostettu paljon viimeiset 2–3 vuotta, nyt työtä pitää jatkaa. Tarkastelussa on hyppäämisen henkinen puoli ja ”out of the box” -ajattelu”, Kukkonen kuvaili.

Lähde: Hiihtoliitto