WBA-, WBC-, IBF- ja IBO-liittojen keskisarjan maailmanmestarille Gennadi Golovkinille on löytynyt ESPN:n mukaan uusi vastustaja. Kazakstanilaismestaria vastaan asettuu toukokuussa tietojen mukaan voittamaton 21-vuotias meksikolaislupaus Jaime Munguia.

Asiasta uutisoi ESPN:n nyrkkeilytoimittaja Dan Rafael. Sisäpiiritietojen mukaan kaikki uransa 28 ammattilaisottelua voittanut Munguia nousee Las Vegasin otteluillasta dopingkohunsa vuoksi vetäytyneen Saul ”Canelo” Alvarezin tilalle.

Dan Rafael

@DanRafael1
Not official yet but, according to multiple sources, it appears as though Mexico's unbeaten 21-year-old Jaime Munguia (28-0, 24 KOs) is going to be GGG's opponent on May 5 at the MGM Grand in Las Vegas on HBO PPV if the Nevada Commission approves him... espn.com/espn/now?nowId…

Aiempien tietojen mukaan Golovkinin vastustajaksi kaavailtiin WBO-liiton mestari Billy Joe Saundersia, jonka leiri oli lähettänyt kazakki-iskijän taustajoukoille jo virallisen tarjouksen ottelusta.

Boxing Newsin mukaan Saundersille ei kuitenkaan sopinut Las Vegasin illan toukokuinen ajankohta. Brittitähden leiri toivoi myöhäisempää ajankohtaa, sillä Saunders on tällä hetkellä loukkaantunut.

Vaikka Saundersin leiri innostui ottelusta Golovkinia vastaan ilmeisen suuresti, ei brittimestari ollut missään vaiheessa käytettävissä tuuraajaksi toukokuun pääotteluun. Tämän vuoksi iltaan pyrittiin ilmeisesti löytämään joku muu kätevämpi vastustaja, ja Munguia oli valmis tarttumaan haasteeseen.

Munguian ja Golovkinin ottelulle ei ole vielä virallista vahvistusta. Jos mittelö kuitenkin toteutuisi, olisi se melkoinen veto.

Munguia ei vedä millään tasolla vertoja Alvarezille. Tiedossa on mitä todennäköisimmin Golovkinin raju selkäsauna.

Vaikka Munguialla onkin taustallaan 28 ottelun voittamaton ottelutilasto, ei häntä voida verrata vastustajana mitenkään Alvareziin. Yksikään Munguian aiemmista vastustajista ei ole kuulunut painoluokkansa kärkikastiin.

Kaiken lisäksi meksikolainen on otellut aiemmin lähinnä astetta alemmassa painoluokassa ylemmässä välisarjassa. Golovkinin nopeus, voima ja teknisyys tulevat olemaan nuorukaiselle liikaa.

Asia näyttää varsin selvältä – Golovkinille hankittiin suhteellisen helppo vastustaja, joka ei uhkaa tosissaan kazakstanilaisen kolmea mestaruusvyötä. Näin seuraavaa uusintaottelua Alvarezia vastaan pystytään säästelemään syksylle.

Vaikka ottelu olisi Munguialle mainio näyteikkuna suurelle yleisölle, on hänellä myös hävittävänään voittamaton ottelutilasto. Toisaalta Golovkinin kaltaiselle huippuluokan mestarille häviäminen ei olisi mikään häpeän paikka.

Las Vegasin otteluillan ratkaisun voi ymmärtää helposti, kun ajattelee alkuperäisen illan rahallista arvoa. Illan TV-oikeudet omistava HBO pyrkii pelastamaan PPV-korttinsa hehkuttamalla Munguian voittamatonta ottelutilastoa ja potentiaalia. Nähtäväksi jää, kuinka moni viitsii tilata kalliin katseluoikeuden tämän tason tuuraajan vuoksi.

Markkinointimyllytykseen ei kannata kuitenkaan lumoutua liikaa. Nuori huippulupaus ei ole häviöttömästä voittoluettelostaan valmis Golovkinin kaltaisen hirmuiskijän kyytiin.

Vaikka monet ymmärtävätkin, ettei kyseinen ottelu vedä vertoja Alvarezin ja Golovkinin revanssille, uppoaa se silti varmasti moniin. Yksi seikka on kuitenkin varsin selvä – Canelon ja Golovkinin uusintaottelun kaltaista huippuottelua on turha odottaa.

Tuukka Hyttinen, SuomiUrheilu
@HyttinenT