Ranskalainen tennisammattilainen Alize Cornet on välttänyt kilpailukiellon Kansainvälisen tennisliiton (ITF) kumottua häntä vastaan nostetut syytökset.

Cornet oli 12 kuukauden sisällä ollut kolmesti dopingtestaajien tavoittamattomissa. Antidopingsääntöjen mukaan urheilijoiden on ilmoitettava jokaisena päivänä yksi tunti ja paikka, jossa testi voidaan suorittaa.

Ensimmäisellä kerralla, marraskuussa 2016, testi ei pelaajan mukaan onnistunut, koska hän oli lähtenyt kilpailumatkalleen etuajassa ehtiäkseen ajoissa lentokentälle. Cornet kertoi pelänneensä myöhästyvänsä koneesta liikenneruuhkien vuoksi.

Saman syyn hän ilmoitti myös toiseen epäonnistuneeseen testiyritykseen heinäkuussa 2017.

Urheilijoiden testausväli vaikuttaa ainakin tenniksessä olevan melko tiheä, sillä Cornet’n testi myös onnistui vuoden 2017 aikana kahdesti, ennen kuin viime vuoden lokakuussa häntä ei jälleen tavoitettu. Tällä kertaa syy oli vähintäänkin erikoinen.

Pelaaja kertoi olleensa kotonaan Cannesissa, mutta ovikello oli rikki.

Cornet kertoi pyytäneensä isäänsä korjauttamaan ovikellon hänen ollessaan matkalla, eikä tiennyt ettei asiaa oltu vielä hoidettu dopingtestaajan yrittäessä päästä tapaamaan häntä.

Korjaaja kävi paikalla vasta pari päivää testaajan käynnin jälkeen ja testin epäonnistumisesta pelaaja kuuli vasta viikon kuluttua.

ITF:n asettama itsenäinen työryhmä katsoi, ettei dopingtestaaja ollut yrittänyt tavoitella urheilijaa riittävästi. He uskoivat Cornet’n esittämiä todisteita ja sitä, että hänet on testattu uransa aikana jo yli 100 kertaa ilman ongelmia.

– Olen todella iloinen ja helpottunut tästä päätöksestä ja siitä, että selityksiäni kuunneltiin, Cornet kirjoitti tapauksen ratkettua Twitterissä.

Lähde: insidethegames.biz