Entisen nyrkkeilytähden Eamonn Mageen kokemukset kehän ulkopuolella saavat miehen urheilusaavutukset tuntumaan pikkuseikoilta. Eivätkä useimmiten hyvällä tavalla.

Nyt 46-vuotias Magee on julkaissut väkivallan täyttämästä elämästään kirjan, joka on täynnä mitä uskomattomimpia tarinoita.

Muutamia esimerkkejä: Vuonna 1992 Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA:n taistelija ampui Pohjois-Irlannin Belfastissa nuoruutensa viettänyttä Mageeta jalkaan. Pari vuotta myöhemmin hän ajautui rajuun baaritappeluun Glasgow Rangersin jalkapallojoukkueen kannattajien kansssa (Magee itse oli paikalliskilpailija Celticin fani) ja 2004 gansterijengi huitoi baseballmailalla miehen jalat uuteen uskoon.

Suurin tragedia tapahtui kuitenkin 2015, kun irlantilaisen poika puukotettiin kuoliaaksi. Asialla oli Mageen tyttöystävän mustasukkainen ex-mies.

– Olen nähnyt paljon asioita, mitä useimmat eivät ole kokeneet, mutta jos niitä ei olisi tapahtunut en olisi se mies joka olen tänä päivänä. Elämäkertani ei ole kirja, se on v***n elokuvakäsikirjoitus, Magee toteaa Guardianin haastattelussa.

Magee työskentelee nykyään nyrkkeilyvalmentajana. Oma ura päättyi 2007.

Amatöörinä hän voitti nuorten MM-pronssia 1992. Ammattilaisena hän otteli yhteensä 33 kertaa, joista voitti 27. Paras saavutus paidattomana oli Kansainyhteisön mestaruusvyö ylemmässä kevytsarjassa. Hän otteli myös sarjan Euroopan mestaruudesta.