Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) taannoinen päätös uusista testosteronirajoista keskimatkojen naisjuoksijoille on ollut viime aikojen suurimpia puheenaiheita yleisurheilumaailmassa.

Ensi marraskuun alusta voimaan tulevien sääntöjen mukaan niiden naisurheilijoiden, joiden testosteronitaso on suurempi kuin viisi nanomoolia litrassa, tulee laskea tasoa hormonihoidolla rajan alle. IAAF:n mukaan useimmilla naisurheilijoilla testosteroniarvot vaihtelevat 0,12-1,79 nanomoolin välillä litrassa.

Huomion keskipisteeksi asiassa on noussut viime vuosina 800 metriä hallinnut Etelä-Afrikan Caster Semenya. Juoksija kärsii hyperandrogenismista, eli liiallisesta testosteronituotannosta kehossaan.

Monet urheilijat ovat ottaneet kantaa Semenyan tilanteeseen. Esimerkiksi Ruotsin entinen yleisurheilutähti Malin Ewerlöf totesi pari viikkoa sitten kannattavansa uusia sääntöjä.

Nyt skotlantilaisjuoksija Laura Muir on ottanut tapaukseen lempeämmän kannan.

– Mielestäni tämä on vaikea tilanne. En tiedä mikä on oikea tai väärä vastaus (uusiin sääntöihin), mutta urheiljana voin vain keskittyä itseeni. Oli lähtöviivalla sitten keitä tahansa, olen valmis kilpailemaan, Muir toteaa.

Skotti myös kehuu Semenyaa vuolaasti.

– Hän on ihana ihminen, olen kilpaillut häntä vastaan useita kertoja ja kilpailen mielelläni myös jatkossakin.

25-vuotias Muir voitti maaliskuussa Birminghamissa käydyissä halli-MM-kisoissa uransa ensimmäiset MM-mitalit aikuisten sarjassa. Elokuun EM-kisoissa hän on yksi suurimmista mitalisuosikeista 800 ja 1500 metrillä.

Lähde: scotsman.com