Ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen avautui Iltalehden haastattelussa Pyeongchangin olympialaisten pettymyksestään. Suomalaiskonkarin mukaan kisoihin oli ladattu suuria odotuksia sekä tavoiteita, ja epäonnistumista oli vaikea sulattaa.

Mäkäräisellä oli olympialaisiin selkeä tavoite – ensimmäisen olympiamitalin nappaaminen. Nainen tiesi, ettei uralla olisi jäljellä enää kovin monta vuotta. Mitali oli saavutettava.

Suomalaisen epäonneksi suurinta palkintoa Etelä-Koreasta ei kuitenkaan tullut matkaan. Kilpailijoiden taso oli äärimmäisen kova, eikä Mäkäräinen yltänyt nappisuorituksiin. Pikakilpailussa hän oli 25:s, takaa-ajossa 22:s, normaalimatkalla 13:s ja yhteislähdössä kymmenes.

35-vuotias lajikonkari myönsi Iltalehdelle, että pettymystä oli todella vaikea käsitellä. Mieltä painoivat varsinkin kysymysmerkit kisavalmistautumista haitanneista tekijöistä.

– Siitä jäi jossiteltavaa, kun olin sairaana kisojen alla. Sitä mietti, miksi kävi taas näin, eikä päässyt valmistautumaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kyllä se oli aika kova paikka, mutta jos se ei olisi tuntunut missään, voisi miettiä, kuinka intohimoisesti tätä tekee, Mäkäräinen kertoi.

Karusta pettymyksestä huolimatta Mäkäräisen ura sai jatkoa. Viime kaudesta jäi käteen reilusti menestystä, sillä Mäkäräinen saavutti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton viimeisessä osakilpailussa Venäjällä.

Kesän aurinkoisten ilmojen keskellä ampumahiihtotähdenkin mieli on kirkastunut selvästi.

– Pystyn elämään sen kanssa, ettei ole vieläkään sitä olympiamitalia. Silloin pitää muiden pystyä. Elämä on jatkunut olympialaisten jälkeenkin, Mäkäräinen vakuutti.

Lähde: Iltalehti