Suomi kärsi tappion Portugalille värikkäiden vaiheiden jälkeen lentopallon Kultaisessa liigassa.

Suomen miehet taistelivat täydet viisi erää, mutta ratkaisuerän 13-13-tilanteesta kaksi viimeistä pistettä otti Portugali ja vei samalla koko pelin. Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa Kultaisessa Euroopan liigassa luvuin 2-3 (25-17, 15-25, 19-25, 25-21, 13-15).

Hakametsän jäähallissa Tampereella pelattua ottelua seurasi 2186 katsojaa, jotka näkivät joukkueilta aikamoista vuoristorataa.

– Me aloitimme hyvin ja syötimme pahoja leijasyöttöjä. Portugali teki muutoksia vastaanottoon ja alkoi pelata paremmin. Se toi heti peliin muutoksen, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– Viidennessä erässä meille tuli muutamia palloja, joita ei enää tulevaisuudessa tule, kun saamme lisää kokemusta. Tämä oli hyvä oppitunti meidän monille nuorille kavereille.

– Totta kai tappio harmittaa, mutta meillä on vielä hirveästi parannettavaa tuli sitten voitto tai tappio.

Suomi aloitti pelin samalla kokoonpanolla, jolla keskiviikon Tshekki-pelin Prahassa lopetti. Passarina Akseli Lankinen, hakkurina Samuli Kaislasalo, keskipelaajina Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä, yleispelaajina Elviss Krastins ja Eemeli Kouki sekä liberona Lauri Kerminen.

Portugali oli aivan jäässä ottelun alussa ja oli jäädä todella murskalukemiin. Aivan avauserän lopussa se sai kuitenkin pienen kirin aikaiseksi ja kaunisteli tappiolukemat 17-25:een. Suomi sai 11 pistettä Portugalin virheillä.

Toiseen erään Portugali koki melkoisen muodonmuutoksen. Se otti täydellisen hallinnan ja Suomi alkoi tehdä virheitä, kahdeksan pistevirhettä tässä erässä. Vastaanotto putosi selvästi avauserän tasosta. Portugali vei erän tylysti 25-15.

Kolmannen erän Suomi aloitti hyvin, mutta 13-13-tilanteesta Portugali alkoi kuroa eroa Suomeen. Portugali hyökkäsi paljon Suomea tehokkaammin ja piti pelin hallinnassaan vieden erän 25-19.

Suomen hyökkäys kulki neljännessä erässä taas paremmin ja se näkyi pelin kulussa. Suomi hallitsi erää ja vei sen 25-21.

Ratkaiseva viides erä näytti jo valuvan selvästi Portugalille, mutta Sinkkosen syöttövuorolla Suomi nousi 8-11-tilanteesta 12-11-johtoasemaan. Tilanne oli vielä tasan 13-13, mutta Portugali pelasi kaksi viimeistä palloa varmemmin.

Suomen miehet kohtaavat seuraavaksi Espanjan keskiviikkona Turussa Kupittaan palloiluhallissa klo 19.30.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote