Lentopallon miesten 2-sarja jäi tänä vuonna ilman voittajaa, koska finaalit jätettiin pelaamatta. Rovaniemen Napa ja Turun Toverit varmistivat jo välierien jälkeen nousunsa 1-sarjaan, jonka vuoksi he sopivat, etteivät pelaa finaaleja laisinkaan. Lentopalloliitto siunasi seurojen päätöksen.

— Liitto ei lähtenyt pakottamaan seuroja, kun peleillä ei ollut enää merkitystä nousun kannalta. 1-sarjapaikka oli molemmille isompi juttu kuin 2-sarjan mestaruus, liiton kilpailupäällikkö Jari Lankinen perusteli kummallista päätöstä Itä-Savon haastattelussa.

Finaalit olisivat olleet kahdesta voitosta poikki ja joukkueet olisivat joutuneet matkustamaan halki Suomen.

Lankisen mukaan olisi toki ollut suotavaa, että sarjat pelattaisiin ohjelmaan merkityllä tavalla päätyyn asti.

— East Volley ja Parikkalan Urheilijat olisivat varmasti pelanneet finaalit. Nyt oli kuitenkin joukkueet Suomen äärilaidoilta, joten heidän ratkaisunsa ymmärtää nyös kustannustekijöiden kannalta.

Lankinen myöntää, että tällaiset ovat lentopallon imagon kannalta hankalia asioita, mutta kertoo, miksi liitto ei ole halunnut lähteä pakottamisen tielle alemmissa sarjoissa.

— Paljon kuuntelemme seuroja ja otamme heidän mielipiteensä huomioon. Asioiden pakottaminen pelkästään liiton mielen mukaisesti saattaisi kuihduttaa alasarjoja, Lankinen arvioi.