Maailmanrankingin ykkönen Simona Halep pääsi vihdoin keskiviikkona pelaamaan Ranskan avointen ensimmäisen kierroksen ottelunsa jenkkipelaaja Alison Riskeä vastaan. Romanialainen Halep vei ottelun erin 2-1 (2-6, 6-1, 6-1). Ottelu piti alun perin pelata tiistaina, mutta se jouduttiin siirtämään sateen vuoksi.

Turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuva Halep sai otteluun todella nihkeän alun, sillä Riske vyörytti itsensä 5-0-johtoon alta aikayksikön ja vei ensimmäisen erän nimiinsä. Sen jälkeen Halep kuitenkin heräsi, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

– Minulla oli hidas alku, koska se on aina vaikea aloittaa tällainen turnaus. On nautinto päästä pelaamaan täällä, joten tapojeni mukaan olin aluksi hermostunut.

– Oli kuitenkin hyvä, että tulin vahvana takaisin alun jälkeen. Lopussa pelini tuntui jo tosi hyvältä, ja se on nyt tärkeintä minulle, Halep summasi ottelun jälkeen.

Toisella kierroksella Halep kohtaa jälleen jenkkipelaajan, kun vastaan asettuu Taylor Townsend.