Amerikkalaisen jalkapallon kärkiliiga NFL ei aio rankaista raiskaussyytteistään suuren julkisuuskohun keskelle vuoksi joutunutta Detroit Lionsin päävalmentajaa Matt Patriciaa.

Uutisoimme aiemmin, että Superbowl-voittaja Patriciaa syytettiin reilut 20 vuotta sitten oikeudessa opiskelijatytön raiskaamisesta juhlissa. Syytteistä luovuttiin kesken oikeusprosessin, eikä Patriciaa tuomittu koskaan mistään rikoksesta.

Syytökset nousivat vuosien jälkeen uudestaan pinnalle, kun Patricia palkattiin Detroit Lionsin seuran uudeksi päävalmentajaksi keväällä. Detroit News kaivoi kauan sitten unohdetut rikossyytteet esiin ja uutisoi niistä näyttävästi.

NFL reagoi uutisointia seuranneeseen julkisuuskohuun tutkimalla Patrician tapauksen. Liiga halusi ottaa selville, oliko Lionsin seura perannut tuoreen valmentajansa taustoja tarpeeksi hyvin.

Lopulta liiga päätyi NFL-toimittaja Adam Schefterin mukaan siihen, ettei Patricialle tai Lionsin seuralle anneta tapauksesta johtuen mitään rangaistusta.

Adam Schefter

@AdamSchefter
NFL determined that neither the Lions nor Matt Patricia will be subject to any discipline in regards to previous allegations made against Detroit’s HC, per sources. The league met last week with the Lions and Patricia.

Lähteet: ESPN, Detroit News