NFL-seuran omistaja vertasi pelaajiaan ”vankeihin” – tähtipelaajalta vahva kannanotto asiaan

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

NFL-seura Houston Texansin omistaja Bob McNair joutui hurjan julkisuusmyrskyn keskelle möläytettyään julkisuudessa, että ”vankien ei voida antaa johtaa vankilaa”. Seurapomo oletettiin puhuvan pelaajista.

Nyt entinen tähtihyökkääjä Arian Foster otti asiaan kantaa. Liigan keskushyökkääjien tilastoja aikoinaan johtanut jenkkitähti kertoi USA Todayn haastattelussa, ettei seurajohtajan kommentti yllättänyt häntä.

– Sitä kuulee näitä puheita, ja se oli ensimmäinen ajatukseni – se ei yllättänyt minua lainkaan, että hän ajattelee näin. Ottaen huomioon kokemukseni NFL-pelaajana, se on minun ymmärrykseni siitä, että niin he näkevät pelaajat muutenkin, Foster vakuutti.

McNairin kommentteja ihmeteltiin mediassa laajasti. Texansin omistajan oletettiin viitanneen murjaisullaan ”polvistumiskohuun”, joka oli yksi NFL:n viime vuosien suurimmista puheenaiheista.

Kohu sai alkunsa siitä, kun San Francisco 49ersin pelinrakentaja Colin Kaepernick alkoi polvistua otteluissa Yhdysvaltain kansallislaulun aikana. Kaepernickin ele oli mielenosoitus mustien kokemaa syrjintää ja väkivaltaista kohtelua poliisin käsissä.

Erityisesti konservatiiviset amerikkalaiset raivostuivat tempauksesta, ja NFL-tähti ei löytänyt enää sopimuksensa päätyttyä uutta työpaikkaa NFL:stä. Kaepernickia arvosteltiin vanhoillisen median suunnalta ankarasti.

Pelinrakentaja sai kuitenkin nopeasti tukea lukuisilta muilta NFL-pelaajilta, jotka polvistuivat kollegansa tapaan kansallislaulun aikana. Foster oli yksi pelaajista, joka osallistui Miami Dolphinsin riveissä mielenilmauksiin.

Afroamerikkalaisten pelaajien taistelu syrjintää ja poliisiväkivaltaa vastaan on ollut suuresti tapetilla jo useamman vuoden ajan. McNairin tölväisy ”vangeista” ei olisi voinut tulla esille huonompaan aikaan.

Cowboys-pamppu selitteli sanomisiaan väittämällä, että tarkotti ”vangeilla” NFL-liigan johtajia, eikä pelaajia. Foster ei kuitenkaan ollut täysin vakuuttunut seurajohtajan puolustuksesta.

– Otan ehdottomasti huomioon sen, kuka McNair on ja mistä hän tulee. Hän on 80-vuotias valkoinen mies. Kun hän oli nuorempi, vallalla ollut ajattelutapa oli se, että on kaksi rotua, jotka eivät kuulu yhteen. Olen tosin täysin avoin sille, että hänet kasvatettiin ajattelemaan aivan päinvastoin. Se ei vain yllätä minua, että hän ajattelee näin pelaajista, Foster korosti.

Lähteet: USA Today, ESPN

Tuukka Hyttinen
Twitter: @HyttinenT

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!