Eräs amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan seuran omistaja on myöntänyt oikeudessa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump suostutteli hänet henkilökohtaisesti luopumaan tähtipelinrakentaja Colin Kaepernickin palkkaamisesta.

Kaepernick on käynyt jo tovin aikaa oikeustaistelua NFL:ää vastaan työperäisestä syrjinnästä. Kaikki sai alkunsa siitä, kun mustaihoinen tähtipelaaja päätti toissa kaudella polvistua Yhdysvaltain kansallislaulun aikana osoittaakseen mieltään rasismia ja poliisiväkivaltaa kohtaan.

Liigan vanhoillinen yleisö suuttui tempauksesta toden teolla, ja pian Kaepernick jäikin ilman työpaikkaa. Jenkkitähti ei ole onnistunut löytämään sen jälkeen ainuttakaan joukkuetta, joka olisi valmis pestaamaan hänet.

Pelinrakentaja uskoo, että seurojen omistajat syrjivät häntä laittomasti poliittisten mielipiteidensä vuoksi. Kaepernick haastoi NFL:n oikeuteen, ja liuta seurapomoja on joutunut saapumaan raastupaan todistamaan.

Kaepernickin lakimies Mark Geragos kertoi Straight Arm -podcastin haastattelussa, että yksi seurajehuista oli suostunut myöntämään Trumpin osuuden asiaan oikeudessa. Seurapomon mukaan Trump oli soittanut itse hänelle, ja vakuuttanut asian olevan hänelle erityisen tärkeä.

– Tässä tapauksessa monet Super Bowlinkin voittaneet valmentajat ovat todistaneet, että hän [Kaepernick] on NFL-tason ykköspelirakentaja. Se on aivan hullua. Ainoa syy, miksi he [seurapomot] eivät ole palkanneet häntä on se, että he pelkäävät Trumpia ja ovat ryhtyneet salaliittoon Trumpin vuoksi, Geragos valotti.

Geragoksen mukaan muutkin seurajohtajat joutuivat pian alistumaan Trumpin valtaan. NFL-pamput pelkäsivät, kuinka paljon hätkähdyttävistä lausunnoistaan tunnettu presidentti voisi halutessaan aiheuttaa vahinkoa liigalle.

Lähde: Law and Crime, Straight Arm