Norjalaisnyrkkeilijä Cecilia Braekhus palkittiin perjantaina New Yorkissa järjestetyssä nyrkkeilytoimittajien liiton (Boxing Writers Association of America, BWAA) palkintogaalassa vuoden 2017 parhaana naisnyrkkeilijänä.

Braekhus on välisarjan kiistaton maailmanmestari, eikä ole hävinnyt ammattilaisurallaan vielä kertaakaan.

Samassa juhlassa vuoden managerina palkittiin jo toista kertaa peräkkäin muun muassa ukrainalaistähti Vasyl Lomatshenkon taustajoukoista tuttu Egis Klimas.

Norjalaislehti Verdens Gang oli tilaisuudessa paikalla ja päätti kysyä Klimasin mielipidettä Braekhusin saamasta palkinnosta.

Vastaus ei varmaankaan ollut aivan sellainen, jota lehden toimittaja odotti.

– Mikä minun mielipiteeni on, oikeastiko? Eihän sillä ole väliä jos ihmiset pitävät siitä (naisnyrkkeilystä). Minusta naisten ei kuitenkaan pitäisi nyrkkeillä, Klimas täräytti ja jatkoi:

– Ihmiskeho ei ole tarkoitettu lyötäväksi. Mitä tulee naiskehoon, sehän on vielä hauraampi. Naisten tulisi synnyttää lapsia. Mielestäni heidän ei tulisi olla mukana missään kamppailulajissa.

Lehden kertoessa Klimasin mielipiteen Braekhusille, otti tämä asian lähinnä huumorilla.

– Minun täytyy hiukan hymyillä ”naisten tehtävä on synnyttää”, hän totesi eikä halunnut lähteä kiistelemään asiasta Klimasin kanssa.