Suomalaisen supertähden unelmasiirto kariutui viime hetkillä erikoisella tavalla – ”Melkonen seppä tämä herra!”

Suomen salibandyn kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Peter Kotilaisen oli määrä siirtyä ensi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan SSL:ään nousseen Kalmarsundin miehistöön.

Viime vuodet kasvattajaseurassaan Happeessa liigassa hyökännyt Kotilainen kertoi 24. huhtikuuta instagram-tilillään, että pelit Happeessa ja Suomessa loppuvat toistaiseksi. Kotilaisen uutta seuraa ei ollut julkistettu, mutta hän oli siirtymässä Kalmarsundiin.

Kotilainen on muutaman vuoden ajan ollut Suomen parhaita pelaajia. Joulukuussa 2016 käydyissä MM-kilpailuissa, joissa Suomi voitti kultaa, Kotilainen voitti pistepörssin ja valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nyt 23-vuotiaan tähden oli määrä päästä ensimmäisen kerran pelaamaan ammatikseen ja myös tienaamaan taidoillaan.

Tänään Kalmarsundin urheilujohtaja Per Viberg kuitenkin kertoi ruotsalaisessa Innebandymagazinetissa julkaistussa haastattelussa, että seura on sanonut Kotilaiselle ”kiitos ei”.

Kotilaisen kausi päättyi loukkaantumiseen Superfinaalissa, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä siirron kariutumisen kanssa.

– Monilla Ruotsissa ei ole kovin hyviä kokemuksia suomalaisista pelaajista. Hyökkäyspelissä he ovat usein todella taitavia, mutta taktisesti he eivät ole yhtä hyviä, Viberg sanoi osoittamatta sanojaan suoraan Kotilaiseen.

– Sen lisäksi hän (Kotilainen) puhuu vain vähän englantia eikä lainkaan ruotsia. Kävimme keskustelua hänen agenttinsa kanssa, mutta hintalappuun nähden koimme hänen palkkaamisensa liian suureksi riskiksi. Hän maksoi enemmän kuin Ruotsin maajoukkuepelaaja, Viberg perusteli lehdelle.

Kotilainen oli tapauksesta selvästi näreissään. Kun keskustelu Kotilaisen siirron kariutumisesta alkoi twitterissä, Kotilainen vastasi viesteihin.

– Minulta ja agentiltani tulee tiedote tästä casesta ens vkolla kun sopimusasiat ratkeaa. Melkonen seppä tää kalmarin herra! Kotilainen kirjoitti

Harri Pirinen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!